preloader

Generalni direktor Manjgure

Krešimir Macan predsjednik je i generalni direktor PR agencije Manjgura. Ovaj ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran je za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije te je ujedno i osnivač Manjgure (curica u dubrovačkom dijalektu), jedne od prvih hrvatskih agencija za odnose s javnošću.

Krešo u svaku kampanju donosi iskustvo stečeno u preko dvadeset godina bavljenja komunikacijskim menadžmentom. Vodio je komunikaciju prema svim javnostima za brojne domaće i strane investicije, uspješno radio u nizu izbornih kampanja u Hrvatskoj i regiji, ali i gradio reputaciju brojnih domaćih brendova.

Odnosima s javnošću bavi se od 1991. kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995). Krajem 1998. najutjecajniji medij u Hrvatskoj, Hrvatska radiotelevizija, angažirala ga je kao prvog direktora korporativnih komunikacija i glasnogovornika. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora hrvatske agencije za odnose s javnošću Madison Consulting, koja je u tom periodu zabilježila značajan razvoj poslovanja.

Član je Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog i međunarodnog udruženja političkih komunikatora (EAPC i IAPC).