preloader

urednica informativnog programa Mreže TV

Josipa Kruljac magistrirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti 2012. godine. Još kao studentica skupljala je iskustvo kao novinarka u dvotjedniku 14 dana, kao praktikantica u Uredu za odnose s javnošću Sveučilišta u Zagrebu, a  2011. godine zaposlila se kao novinarka na Nezavisnoj televiziji. Sljedeće četiri godine je radila u dnevnom informativnom programu, pratila lokalnu politiku,  ali i uređivala i vodila emisije o kulturi Kultoari, o zavičajnim govorima Prema izvoru, zaštiti okoliša Zelena patrola te studijske emisije Za kormilom i Dva frtalja.

U rujnu 2015. nakratko je napustila novinarsku karijeru i posvetila se privatnom poduzetništvu. Suosnivačica je agencije za marketing CARPE VIAM d.o.o. čiji je glavni projekt turistički portal This is Croatia. Tvrtka se specijalizirala za digitalni marketing, a Josipa Kruljac je svoj udio početkom 2019. prodala.

Početkom svibnja 2019. godine vraća se svojoj prvoj ljubavi, novinarstvu, na Mrežu TV. U srpnju postaje urednica informativnog programa Mreže TV Zagreb te je zadužena za dnevno osmišljavanje središnje informativne emisije Vijesti, koordinaciju novinarskih ekipa iz Zagreba, Siska, Bjelovara, Krapine, Kutine i Karlovca, a sve u cilju informiranja javnosti o lokalnoj politici i događajima u njihovim mjestima.