preloader

Menadžerica za odnose s javnošću Agencije za privredne registre Republike Srbije

Gabrijela Petković Jovanović je PR profesionalac s više od 15 godina iskustva u području odnosa s javnošću u javnoj upravi. Najvažnije profesionalno iskustvo stekla je obavljajući funkciju PR menadžera u Ministarstvu rada i zapošljavanja u vladi dr. Zorana Đinđića (2001.-2004.) gdje je aktivno sudjelovala u realizaciji vladine kampanje predstavljanja ključnih demokratskih reformi “Srbija na dobrom putu” (2001.- 2002.) i »Ponosni na Srbiju«, (2002.), kao i u kreiranju medijskih kampanja za Zakon o radu (2002.) i Zakon o zapošljavanju (2003.), s posebnim akcentom na promociji socijalnih i programa samozapošljavanja kao sredstva za novo zapošljavanje i zbrinjavanje nezaposlenih osoba i radnika koji su ostali bez radnih mjesta u restrukturiranim poduzećima. U organizaciji Ministarstva vanjskih poslova USA (International Media Training Center), u Washingtonu je pohađala trening za vladine glasnogovornike (2002.).

U Agenciji za privredne registre je od njenog osnivanja 2004. godine, u kojoj je uspostavila funkciju odnosa s javnošću i odgovarala za provođenje medijske kampanje promocije besplatnog prevođenja privrednika iz sudskih, papirnih u elektronske registre i predstavljanja Agencije kao efikasnog servisa za privrednike i građane. Sudjelovala je u kreiranju sadržaja za prvu internet prezentaciju i izgradnju pozitivnog imidža u javnosti kao moderne javne administracije prepoznatljivog korporativnog identiteta.

Gabrijela se danas bavi eksternom i internom komunikacijom, upravljanjem kriznim komunikacijama, kreiranjem sadržaja i komunikacijom Agencije s korisnicima preko Facebook-a. Također, odgovorna je i za pružanje informacija na osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

U području PR i marketinga, Gabrijela je sudjelovala u kreiranju kampanje za prvo javno predstavljanje izraelske kompanije Airport City Belgrade i Porsche SCG u Srbiji (zastupnika brendova Porsche, Volkswagen i Seat). Potom, kao i u rebrendiranju političke partije SPO, kreiranju kampanje za kandidata na izborima za gradonačelnika Beograda i Lutriju Srbije. Ranije, bavila se TV novinarstvom (1997.-2001.). Diplomirala je opću književnost s teorijom književnosti na Filološkom fakultetu Beogradskog sveučilišta.