preloader

Institut za turizam

Dr. sc. Katarina Miličević je tijekom višegodišnjeg rada u Institutu za turizam stekla brojna iskustva iz područja strateškog planiranja u turizmu, menadžmenta i marketinga turističkih destinacija, ali i drugih područja bitnih za razvoj turizma.

Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, na temu utjecaja brendiranja turističkih destinacija na konkurentnost u turizmu. Predaje na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, kolegije Tourism i Services Marketing, a kroz znanstveno-istraživački i predavački rad surađuje s nizom institucija u Hrvatskoj i svijetu.

Boravila je u Dohi, gdje je u suradnji s Qatar University i Zayed University iz Ujedinjenih Arapskih Emirata vodila istraživanje o karakteristikama putovanja stanovnika zemalja Arapskog zaljeva i imidžu Hrvatske na tom bogatom tržištu. Stručno se usavršavala iz marketinga i turizma na nizu uglednih međunarodnih institucija, od kojih je posljednje Terry College of Business, Sveučilišta Georgia u Atlanti.

Tijekom svoje stručne i znanstvene karijere je, kao autor ili koautor, objavila veći broj stručnih i znanstvenih radova s područja turizma i marketinga, te desetak poglavlja u knjigama i srednjoškolskim udžbenicima. U svojstvu izlagača sudjelovala je na većem broju znanstvenih i stručnih skupova u zemlji i inozemstvu. Tijekom rada na Institutu za turizam aktivno je bila uključena u niz konzultantskih projekata vezanih za destinacijski menadžment, marketing i brendiranje turističkih destinacija.

Predsjednica je Hrvatskog ferijalnog i hostelskog saveza, nezavisne asocijacije omladinskih hostela u Hrvatskoj koja je član svjetske Hostelling International asocijacije. Direktorica je i suosnivačica tvrtke thinktourism.