preloader

Predsjednik LAG-a Zrinska gora-Turopolje i voditelj Turističkog ureda Lekenik

Božidar Antolec rođen je 19. 10. 1980. u Zagrebu. Živi i radi u Lekeniku. Završio je studij Upravljanja u kriznim uvjetima te je po zanimanju bacc.ing.admin.chris. Od 2010. radi kao voditelj Turističkog ureda u Lekeniku. Radi na kompletnom osmišljavanju turističke ponude lekeničke općine, organizaciji i provedbi raznih događanja i manifestacija, poput „Letovanić, selo pokraj Kupe“ i „Dani bana Jelačića i poštara Klempaja“, radi na brendiranju destinacije i projektima razvoja turizma, kulture i ostale ponude. Ujedno je urednik lokalnog glasila „Leken“ i Sportskih novosti, a nekada i Večernjeg lista. Osmislio je s partnerom iz Centra Rimon filmsku rutu Anatevka s obilaskom filmskih lokacija u Lekeniku. 2013. god. bio je urednik Monografije SOS Dječjeg sela Lekenik povodom 20. obljetnice, a 2017. urednik i koautor Monografije Lekenika povodom 800. godina prvog pisanog spomena.

Od 2013. god. predsjednik je i LAG-a Zrinska gora-Turopolje. Aktivno je sudjelovao u „Pripremi i provedbi lokalnih strategija ruralnog razvoja“ IPARD Mjera 202 ukupne vrijednosti 900 tisuća kuna, osnivanju ureda LAG-a, uspostavljanju strukture i načina rada LAG-a, širenju članstva i područja LAG-a. Kao nositelj projekta sudjeluje u Mjeri 19, Podmjera 19.1 Programa ruralnog razvoja RH “Pripremna pomoć”, povezivanju dionika s područja LAG-a te izradi Lokalne razvojne strategije LAG-a Zrinska gora-Turopolje 2014.-2020., ukupna vrijednosti 478 tisuća kuna. Kao nositelj projekta radi i na provedbi Mjere 19, Podmjere 19.2, 19.3 i 19.4 kroz provedba Lokalne razvojne strategije LAG-a ukupne vrijednosti 10,5 milijuna kuna, te na drugim brojnim projektima i aktivnostima na području LAG-a.

Predsjednik je Zajednice športskih udruga i klubova Općine Lekenik, potpredsjednik NK Lekenika, predsjednik MO Lekenik te zamjenik predsjednika Mreže za održivi razvoj Hrvatske.