preloader

Rođen 15. lipnja 1979. godine, diplomirao je na Pravnom fakultetu u Ljubljani 2005. godine, stekavši sveučilišnu pravnu diplomu.

Prije i nakon diplome, honorarno je radio u ekonomskom dijelu lista Delo. Od 2006. do 2010. radio je niz poslova u izdavačkoj kući GV Založba, gdje se prvo istaknuo kao novinar i urednik časopisa Pravna praksa, kao i interni pravnik, a zatim, od 2010. do 2013., kao direktor i glavni urednik. Nakon spajanja tvrtke s Ius Software d. o. o., bio je (su) direktor i glavni urednik do početka 2015. godine.

Gospodin Koritnik zaposlen je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani kao asistent i tajnik u nastavi od 2015. Od 2016. radio je i kao direktor Izdavačke kuće Pravnog fakulteta te direktor i član Založbe. Audiobook doo start-up tvrtka. Radio je s tri kripto tvrtke kao odvjetnik i suosnivač te je bio direktor projekta GLEDOS (Global Education System). Sudjelovao je u brojnim studijama – uključujući Europsku komisiju i različita ministarstva -, pravnim mišljenjima i drugim znanstvenim tekstovima (242 članaka u sustavu Cobiss) i predavao o blockchain tehnologiji i poduzetništvu u Sloveniji i inozemstvu. Gospodin Koritnik obavlja različite uloge u društvima od 2008. godine: glavni je tajnik Saveza slovenskih pravničkih društava (ZDPS), blagajnik Saveza slovenskih društava za korporativno pravo (ZDGPS) i predsjednik Sportskog udruženja pravnika. Također je potpredsjednik Lions kluba Tivoli Ljubljana i predsjednik Žalbenog odbora ABA košarkaške lige. Godine 2019. dobio je posebno priznanje od rektora Sveučilišta u Ljubljani za profesionalce i – s još dvoje kolega – naslov pravnika godine 2019, koji dodjeljuje Savez slovenskih pravničkih društava (ZDPS).