preloader

Ul / Ux Designer

Voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Općine Stari Grad Sarajevo

Almedina Porča diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, s Odsjeka za svjetsku književnost i bibliotekarstvo. Trenutno je zaposlena kao rukovoditelj Službe za odnose s javnošću i informacijski sistem Općine Stari Grad Sarajevo.

 

Četrnaest je godina radila u redakciji i studiju Radija ,,M” te obavljala funkciju urednika informativnog i jutarnjeg programa u kojem je, uz brojne druge autorske emisije, bila i voditelj. Osim iskustva u elektronskim medijima, Almedina je surađivala i povremeno radila za tiskane medije kao što su Dnevni Avat te magazini Maxy revija i MOBiH.

U javnoj upravi zaposlena je od 2010. kada je preuzela funkciju šefa Odsjeka za odnose s javnošću. S obzirom na uspjeh postignut u formiranju Odsjeka za odnose s javnošću, kao i na vidljive rezultate rada, ubrzo je proširen opseg djelatnosti, a Odsjek je preimenovan u Sektor za odnose s javnošću i sektor za informacijski sistem.

U ulozi rukovoditelja Sektora, Almedinini zadaci podrazumijevali su, između ostalog, vršenje i izradu planova i programa za uspostavljanje, razvoj i povezivanje složenijeg informacijskog sistema. Krajem ove godine, Sektor je zbog obujma i kompleksnosti poslova koji se u njemu obavljaju, proglašen Službom za odnose s javnošću i informacijski sistem, a Almedina je preuzela funkciju rukovoditelja Službe.

Skill

Designer
65%
Graphics
75%
Developer
88%
Photographer
95%

Contact

    :